Белият дом заяви, че ще има вероятно много жертви“ след

...
 
Белият дом заяви, че ще има вероятно много жертви“ след
Коментари Харесай

Вероятно ще има много жертви след взрива в „Каховка“

 

Белият дом съобщи, че ще има „ евентуално доста жертви “ след детонацията, разрушила огромен язовир в Украйна, само че добави, че към момента няма съответни доказателства, които да покажат кой стои зад действието, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Съединени американски щати „ не могат да кажат дефинитивно какво се е случило на този стадий “, съобщи пред кореспонденти представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби.

Москва и Киев си размениха взаимни обвинявания за разкъсването на стената на язовира „ Каховка “, което съгласно Киев е опит на Русия да попречи на дълго чаканата военна контраатака на Украйна. Русия окупира язовира в Южна Украйна скоро откакто нахлу в страната предходната година.

В резултат на наводненията беше залян дребен град и две дузини села, което провокира евакуацията на 17 000 души.

Кърби съобщи, че са нанесени „ обилни “ вреди и уточни, че причина за това е „ детонация “. Въпреки това той деликатно акцентира, че Вашингтон към момента изследва случая, преди да разпознава причинителя.

Съединените щати не са „ стигнали до дефинитивно умозаключение “, сподели той. „ Все още се опитваме да съберем информация и да беседваме с украинците “.

Запитан дали офанзивата против язовира би представлявала военно закононарушение, Кърби съобщи, че „ е доста ясно, че умишленото разрушение на гражданска инфраструктура не е разрешено от законите на войната “.

Етикети: КаховкаСАЩУкрайнаязовир
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР